Integrale yoga

Herontdek de verbinding met je ware Zelf… Yoga met mildheid naar je Zelf…

De yogalessen zijn rustig en bestaan uit een korte lichaamsscan, yogahoudingen (asana’s), ademoefeningen, een pranayama en een 5-10  minuten durende eindontspanning / meditatie. De uitgangshoudingen en de ademstroom krijgen relatief veel aandacht. Yoga zonder bewustzijn van de adem is naar mijn mening geen yoga, maar gymnastiek.

In de les vertragen we de bewegingen van het lichaam en van daaruit de onrust in het hoofd om tot verstilling en diepe ontspanning te komen. Soms werk ik met kalmerende, mooie muziek. Het in en uit de houding gaan en het voorbereiden en navoelen zijn even belangrijk als het in de houding staan. We voeren de bewegingen heel bewust uit in samenspel met de adem. Er hoeft niets verbeterd te worden. Als er al een streven is dan is dat een streven naar overgave, acceptatie en bewust zijn. Zo maken we de energiekanalen vrij. Maar vergis je niet, ook in deze les voeren we houdingen uit waarin je je grenzen verlegt, maar steeds vanuit liefdevolle vriendelijkheid.

Lenigheid is geen vereiste! Het is zelfs geen doel. Lenigheid is een bijkomstigheid en zal zeker ontstaan als je consequent je lessen volgt. 2 lessen per week is aan te raden. Of thuis een ‘homepractice’ oppakken.