Over mij

 

Ik ben Jacqueline Hoekman en woon in Goedereede op Goeree Overflakkee, een Zuid-Hollands eiland. Ik ben geboren en getogen op dit prachtige eiland. Sinds 2008 werk ik binnen mijn eigen praktijk met rustige yoga, adem, meditatie en dans.

Voor die tijd werkte ik voornamelijk als sociotherapeut in de psychiatrie. Ik ben dan ook HBO opgeleid in de Sociaal-Pedagogische Hulpverlening. Mijn yogascholing van 3 jaar, heb ik gevolgd bij de Integrale Yoga in Rotterdam. Daarna volgden nog vele, vele kortere yogacursussen. Ter inspiratie, maar ook voor mijn eigen persoonlijke – en professionele ontwikkeling.

Mensen zeggen zich snel bij mij op hun gemak te voelen. Ze komen weer in contact met hun innerlijke rust en zachtheid. Niks moet. Er ligt een uitnodiging je te verbinden met jezelf….. Genieten mag. Ik zie mezelf als een facilitator in het proces van de ander. Niet zelden vindt er ook een stukje heling plaats. Ik voel me dankbaar dit te mogen en kunnen doen!

Mijn uitgangspunten:

Luister naar je lichaam. Je lichaam is een wijs en sympathiek systeem. Het is tevens het voertuig van je ziel. Heb er eerbied voor. ~Never listen to the teacher, always listen to your body~ Florian Palzinsky.

Dit moment is alles, er is geen ander moment. Concentreer je op het huidige moment. Er hoeft niets veranderd of verbeterd te worden.  ~Ik adem in en komt tot rust, ik adem uit en glimlach. Aangekomen in het moment, maakt dit moment tot een wonder~ Thich Nhath Hanh.

Leef vanuit je zielenroep. Yoga gaat vooral over jou, over jouw eigen ontwikkeling, jouw eigen levenspad. Van je Zelf afdrijven doet altijd pijn en dat zet zich vast in je lichaam. Je kunt de verbinding met je Zelf herstellen door naar binnen te luisteren. Weet dat jij met jouw unieke kwaliteiten nodig bent in deze wereld.

Tot slot is je aandacht richten op je innerlijk niet egoïstisch! Vanuit een hersteld contact met je Zelf kan je je makkelijker verbinden met de ander en de wereld om je heen. In verbinding met elkaar kunnen we groeien.

Mijn (belangrijkste) opleidingen in de yoga zijn:

Integrale yoga bij IYN in Rotterdam (3 jaar)
Integrale zwangerschapsyoga bij IYN in Rotterdam.
Kinderyoga bij Jip en Jan in Almere
Yoga for the special child bij Sonia Sumar

Easy flow yoga bij Tonnie Goes in Montfoort

Perfect Pilates bij Fysio Physics in IJsselstein

TRE: Tension & Trauma Releasing Exercises (introductiecursus)

In de planning:

Compassietraining, Tonglen-techniek, Tibetaans-Boeddhistisch studiecentrum, Hantum, Friesland.

Meesteropleiding Geestelijk Genezen, Integrale Yoga Rotterdam.

Ik ben tevens student aan de Rolando Toro School voor Biodanza, omdat dansen, naast yoga, het begeleiden van mensen en reizen een passie van mij is.